Advanced search
Registered users
Username:

Password:

Log me on automatically next visit?

» Forgot password
» Registration
 
Random image

EMU
EMU
Comments: 0
siva27


Previous image:
   EMU 10 & EMU 18

 
 Next image:
EMU 14 arrives at Platform 2, KLO in 1996.   


EMU 08 & EMU 12
EMU 08 & EMU 12

            

EMU 08 & EMU 12
Description: Taken on 12.5.2012
One of the 5 sets which consists:
EMU 08
EMU 12
EMU 15
EMU 60
EMU 02
Location ICT Yard Sidings
Keywords:  
Date: 24.05.2012 17:20
Hits: 3241
Downloads: 2
Rating: 5.00 (1 Vote(s))
File size: 354.2 KB
Added by: 22139

EXIF Info
Make: Apple
Model: iPhone 4S
Exposure time: 1/1727 sec(s)
Aperture value: F/2.4
ISO speed: 64
Date created: 12.05.2012 11:20:55
Focal length: 4.28mm


Author: Comment:
ReiSasukeKTMB
Member

Join Date: 22.08.2010
Comments: 3944
Hmmmm....

EMU kegemaran abang [EMU 08] pong ade!
24.05.2012 19:27 Offline ReiSasukeKTMB
22139
Member

Join Date: 17.04.2009
Comments: 633
Sebenar

Sebenarnya,sebelum ini saya dah silap,EMU 81 Class yang kat Seremban dengan 82 Class itu ialah EMU 10 bukan 08..ralat
24.05.2012 21:00 Offline 22139
bagus70
Member

Join Date: 26.05.2004
Comments: 0
Sedih...

Sedih bila tengok gambar ini. Pasalnya dulu semasa saya duduk kat KL, EMU 81 Class itu paling selesa dibanding semua type EMU.
25.05.2012 00:10 Offline bagus70
coupler
Member

Join Date: 02.10.2007
Comments: 0
81 class EMU

anything about continental is more comfortable compare to eastern
28.05.2012 11:06 Offline coupler
ReiSasukeKTMB
Member

Join Date: 22.08.2010
Comments: 3944
.........

Kalau semua rangka bawah BTO Gas dan BTO LPG tu masih berkeadaan elok, tidak reput, dan tidak terpulas (Underframe Twisted), boleh pakai lagi bha. Ubah suai semua rangka bawah tu jadik BCF seperti BCF 145xx dan BCF 18xxx.
11.05.2013 00:51 Offline ReiSasukeKTMB
Xmachina
Member

Join Date: 30.09.2009
Comments: 0
agree with u bagus70..

EMU 81 Class paling selesa. Dulu sanggup tunggu lama utk dapatkan tren ni..
21.04.2014 15:01 Offline Xmachina
ReiSasukeKTMB
Member

Join Date: 22.08.2010
Comments: 3944
............

Hasil pemerhatian abang, abang dapati semua burung emu bukan sahaja dipangkah dan ditanda dengan Tandaan BOS Merah, malah tempat-tempat duduk dalam EMU-EMU ini sudah mula dicabut selain banyak cermin EMU sudah pecah. Abang lihat dari jauh, keadaan EMU yang dahulunya kemas dan selesa, kini sudah berselerak bagai tongkang pecah.
17.10.2014 20:17 Offline ReiSasukeKTMB
22139
Member

Join Date: 17.04.2009
Comments: 633
Tempat duduk

Sebenarnya ketika set-set EMU ini dipindahkan ke sini, kebanyakan tempat duduk telah pun dicabut.
Sekarang pendingin hawa EMU-EMU ini juga dicabut!
18.10.2014 16:43 Offline 22139



 

RSS Feed: EMU 08 & EMU 12 (Comments)