Advanced search
 
Registered users
Please click here to login. You can only view photos and videos once you have logged in with your username and password.
Random image

View of a train, from a train
View of a train, from a train
Comments: 0
NickL

Previous image:
EMU 10 & EMU 18

 
 Next image:
EMU 14 arrives at Platform 2, KLO in 1996.


EMU 08 & EMU 12
EMU 08 & EMU 12

            

EMU 08 & EMU 12
Description: Taken on 12.5.2012
One of the 5 sets which consists:
EMU 08
EMU 12
EMU 15
EMU 60
EMU 02
Location ICT Yard Sidings
Keywords:  
Date: 24.05.2012 17:20
Hits: 2254
Downloads: 2
Rating: 5.00 (1 Vote(s))
File size: 354.2 KB
Added by: 22139

EXIF Info
Make: Apple
Model: iPhone 4S
Exposure time: 1/1727
Aperture value: F/2.4
ISO speed: 64
Date created: 12.05.2012 11:20:55
Focal length: 4.28mm

Author: Comment:
ReiSasukeKTMB
Member

Join Date: 22.08.2010
Hmmmm....

EMU kegemaran abang [EMU 08] pong ade!
24.05.2012 19:27 Offline ReiSasukeKTMB https://www.facebook.com/BBC31323BBC31473
22139
Member

Join Date: 17.04.2009
Sebenar

Sebenarnya,sebelum ini saya dah silap,EMU 81 Class yang kat Seremban dengan 82 Class itu ialah EMU 10 bukan 08..ralat
24.05.2012 21:00 Offline 22139
bagus70
Member

Join Date: 26.05.2004
Sedih...

Sedih bila tengok gambar ini. Pasalnya dulu semasa saya duduk kat KL, EMU 81 Class itu paling selesa dibanding semua type EMU.
25.05.2012 00:10 Offline bagus70
coupler
Member

Join Date: 02.10.2007
81 class EMU

anything about continental is more comfortable compare to eastern
28.05.2012 11:06 Offline coupler
ReiSasukeKTMB
Member

Join Date: 22.08.2010
.........

Kalau semua rangka bawah BTO Gas dan BTO LPG tu masih berkeadaan elok, tidak reput, dan tidak terpulas (Underframe Twisted), boleh pakai lagi bha. Ubah suai semua rangka bawah tu jadik BCF seperti BCF 145xx dan BCF 18xxx.
11.05.2013 00:51 Offline ReiSasukeKTMB https://www.facebook.com/BBC31323BBC31473
Xmachina
Member

Join Date: 30.09.2009
agree with u bagus70..

EMU 81 Class paling selesa. Dulu sanggup tunggu lama utk dapatkan tren ni..
21.04.2014 15:01 Offline Xmachina
ReiSasukeKTMB
Member

Join Date: 22.08.2010
............

Hasil pemerhatian abang, abang dapati semua burung emu bukan sahaja dipangkah dan ditanda dengan Tandaan BOS Merah, malah tempat-tempat duduk dalam EMU-EMU ini sudah mula dicabut selain banyak cermin EMU sudah pecah. Abang lihat dari jauh, keadaan EMU yang dahulunya kemas dan selesa, kini sudah berselerak bagai tongkang pecah.
17.10.2014 20:17 Offline ReiSasukeKTMB https://www.facebook.com/BBC31323BBC31473
22139
Member

Join Date: 17.04.2009
Tempat duduk

Sebenarnya ketika set-set EMU ini dipindahkan ke sini, kebanyakan tempat duduk telah pun dicabut.
Sekarang pendingin hawa EMU-EMU ini juga dicabut!
18.10.2014 16:43 Offline 22139



 

    Powered by 4images 1.7.4  |  Copyright © 2004 4homepages.de Design by 7dana.com  

RSS Feed: EMU 08 & EMU 12 (Comments)

Copyright © Reminder
Copyright of the files uploaded in this gallery belongs to the uploader, unless stated otherwise by the uploader. Using the files in this gallery for commercial or non-commercial use is strictly prohibited unless appropriate permissions has been obtained from the uploader or the original copyright holder. KTM Railway Fan Club cannot be held responsible for copyrighted files uploaded in this gallery by our users. The club will however remove the files immediately if asked to. For permission/clarification, please email club@ktmrailwayfan.com.